Той е на стойност  20 021 900 лева, в капиталовата програма влиза и

...
Той е на стойност  20 021 900 лева, в капиталовата програма влиза и
Коментари Харесай

Камено прие Бюджет 2023, кметът Вардунски: Приоритет ни е подобряване на жизнената среда

Той е на стойност  20 021 900 лв., в финансовата програма влиза и реновирането на площада в общинския център до Културния дом, дружно с прилежащите елементи

Изграждане на система за компостиране на зелени боклуци, цялостна реорганизация на една от основните улици в град  Камено „ Георги Кондолов “, главен ремонт на общински пътища, правене на Общ устройствен план на общината, закупуване на камион за събиране на зелени боклуци и сметосъбирачка, завършването на Системата за ранно предизвестяване заплаха от наводнения и дотъкмяване на разширението на детската градина в село Черни връх са част от заложените срества в финансовата стратегия на Бюджет 2023 година на Община Камено. В нея влиза и реновирането на площада в общинския център до Културния дом, дружно с прилежащите елементи.

 „ Приетият през днешния ден бюджет от локалния парламент за следващ път демонстрира финансова непоклатимост и дисциплинираност. Целта ни е да създадем допустимо най-хубавото с тези средства “, разяснява след постоянното съвещание на Общинския съвет в Камено, кметът Жельо Вардунски. 
 Освен значимите инфраструктурни планове, акцент слагаме и върху обществените, които са ориентирани към нуждаещите се и възрастни хора, сподели още кметът Вардунски
През месец юни т.г Общината подписа и контракт за безплатно финансиране на подмяната на В и К в селата Желязово, Русокастро и Ливада, който е на стойност 2 933 614,04 лева

Бюджет 2023 година беше признат с цялостно болшинство от общинските съветници. Той е на стойност  20 021 900 лв., като делегираните от страната действия са в размер на 11 194 158 лева, а локалните доходи са 8 827 742 лева, в това число 210 000 лв. от дарения, близо 3 млн. лв. са по плановете, по които Община Камено кандидатства и сполучливо завоюва през годината.

Капиталовите разноски на Община Камено са в размер 5 944 981 лева

„ Основните ни цели са свързани с усъвършенстване на виталната среда в общината. Освен значимите инфраструктурни планове, акцент слагаме и върху обществените, които са ориентирани към нуждаещите се и възрастни хора “, сподели още кметът Вардунски.

По време на постоянното съвещание на Общинския съвет беше взето решение и за асоцииране на член от Камено в регионалната „ В и К “ асоциация, който да упорства, след съгласувани планове, за замяна на довеждащите водопроводи в дребните обитаеми места, които разчитат на лични водоизточници.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР